Adolf Hitler 20 Nisan 1889 yılında Avusturya’da doğmuştur. Orta öğrenimini Linz şehrinde tamamlamıştır. 13 yaşına geldiğinde babasını Tüberkülozdan kaybetti.
Babası ile arası açıktı o memur olmasını istiyor Hitler ressam olmak istediğini söylüyordu 18 yaşına geldiğinde ise annesini kaybetti. Lise başarısızlıkla bitince Viyana Güzel Sanatlar Akademisi sınavlarına girdi ve başarısız oldu.
Okulda Alman Tarihi derslerine giren hocaların Yahudi olduğu ve ilk nefretinin burada oluştuğu anlatılmaktadır. Adolf Hitler’in annesinin doktoru da bir Yahudi idi ve annesinin ölümünü kabullenmeyip Yahudi doktoru suçladığı da söylenmektedir.
Adolf Hitler 1914 yılında I. Dünya savaşının başlaması ile birlikte Bavyera ordusuna gönüllü olarak katıldı. Alman yanın mağlup olmasından sonra arkadaşları ile birlikte Alman İşçi Partisi isimli gizli bir fırkaya katıldı. Bu fırkanın reisi oldu Nasyonal Sosyalist Alman İşçi partisi olarak ismini değiştirdi.
Taraftarlarına Nazi kendisine rehber anlamına gelen Führer lakabını verdi. Parti 25 maddelik bir program hazırladı. İlk madde Almanya’yı Versay zilletinden kurtarmaktı. Alman vatandaşlığının sadece alman vatandaşlarında olması gerekliliğine dayanan maddelerdi.
1924 yılında hükümeti devirmek için teşebbüslerde bulundu ve başarısızlıkla sonuçlandı. Bu durumdan dolayı 10 ay hapis cezası aldı burada Kavgam isimli eserini yazdı.
Dünya ekonomik krizinden sonra partisi yüksek oy alan iki partiden biri oldu. Seçimden sonra hükümetin başına gelen Hitler kısa sütrede anayasa değişikliği yaptı. Bu değişiklikten sonra diğer partileri yasakladı. Almanya’da var olan işsizliği savaş hazırlığı olarak oluşturduğu iş sahalarında kullandı.
Bu dönemlerde toplu kıyımlara başladı. Dünya tarihine geçecek kıyımlar için özel alanlar inşa ettirdi. II. dünya savaşından sonra Almanya’nın yenilgisini gören Hitler 30 Nisan 1945 yılında karısı ile birlikte intihar etti ve kendi isteği ile cesetleri yakıldı.
Tüm dünyanın tanıdığı Adolf Hitler yaşamı boyunca birkaç eserde kaleme almıştır. Bu kitaplarında daha çok düşüncelerine ve fikirlerine yer vermektedir.
{{ F.NAME }}