Tükendi
Gelince Haber Ver Çağımızda iletişim teknolojilerindeki baş döndürücü gelişmeler bireyi ve toplumu adeta esir almış durumdadır. İletişim alanı yasal altyapıdan yoksun olduğundan medya insanları, kurumları ve toplumları istediği gibi yönlendirmektedir. Çok önemli konular çoğu zaman önemsizleştirilerek, önemsiz konular ise çok önemliymiş gibi gösterilerek toplumun hafızasına kazınmaktadır.
Medyanın içinde bulunduğu bu koşullar dünyanın her yerinde nitelikli iletişim işletmelerini, bireyi ve toplumu büyük ölçüde rahatsız etmektedir. Bu durum bireyin ve toplumun doğru haber alma, doğru bilgilendirilme haklarını ihlal etmekte; kasıtlı veya kasıtsız yanlış, eksik ya da çarpıtılmış bilgilerle yanlış kararlar alarak, yanlış tercihler yapmasına yol açmaktadır. Yanlış bilgilendirme yapan ve buna isteyerek ya da istemeyerek aracılık eden işletmeler toplumu balık hafızalı ve adeta alzaymırlı hale dönüştürmektedir. Bilgi kirliliğinin yarattığı bu koşullar iletişimin her alanının sürekli ve doğru olarak planlanmasını ve bu planların uygulamasının kontrol altında tutulmasını her geçen gün daha zorunlu hale getirmektedir. Nitelikli çalışan kanunla yetişir. Bunun için bütün kadim mesleklerde olduğu gibi iletişim diplomalarının sahadaki konumlarının kanunla tanımlanması gerekmektedir. İletişim unvanlarının ve bu unvanların elde edilme süreçlerinin Ulusal İletişim Yönetimi kapsamında kanunla tanımlanması elzemdir.
Bu kitap, yasal olarak iletişim diplomalarının ve mesleklerinin nasıl tanımlanacağını, “ulusal iletişim yönetimi temelinde Ulusal İletişim Sistemi’nin nasıl yapılandırılacağını, Ulusal İletişim Planlamasının yerel, bölgesel ve ulusal düzeylerde nasıl yapılacağını, bütün iletişim işletmelerinin ve iletişim alanlarının sahada karşılaştıkları tüm sorunları çözecek iletişim standartlarının bilimsel olarak ve sürekli şekilde nasıl tespit edileceğini, iletişim uygulamalarının bu standartlara göre nasıl kontrol altında tutulacağını ve toplum alzaymırı koşullarının bertaraf edileceğini, bilimsel kanıtlarıyla ortaya koymaktadır.
TEMEL DEĞERLERE SAHİP OLMAK, BAĞLI KALMAK,İNANMAK VE SÜRDÜREBİLMEK AŞK’INA!..