Tükendi
Gelince Haber VerTürkiye ekonomisi 1980 yılından sonra dünya ekonomisinde başlayan küreselleşme akımıyla değişime uğrayarak liberal ve özel sektörün hakim olduğu bir ekonomik yapıya dönüşmüştür. Türkiye ekonomisi bu süreçte, hızlı bir dışa açılma süreci yaşayarak uluslararası piyasalarla bütünleşme sağlamış ve ekonomisi hızla büyümüştür. Aynı zamanda bu yeni ekonomik yapı; kontrol altına alınamayan enflasyon oranları, bütçe açıkları, yüksek düzeyde kamu borçları ve cari işlemler dengesi açıkları gibi çeşitli makro ekonomik dengesizlikleri de beraberinde getirmiştir.
1980 sonrası küreselleşme sürecinde yaşanan birçok ekonomik kriz ülke ekonomisini zorlarken, 2001 ekonomik kriz sonrasında yaşanan iktidar değişimi Türkiye ekonomisi açısından önemli bir dönüm noktası olmuştur. 2002 yılında başlayan bu yeni dönemde Türkiye ekonomisinde görülen ekonomik sorunlar devam etmekle birlikte daha istikrarlı bir ekonominin varlığından söz edilebilir.
Türkiye Ekonomisinin Güncel Sorunları 1 kitabının devamı olan bu eserde; değerli akademisyenlerin katkılarıyla hazırlanan yirmi bölümde Türkiye ekonomisinde yaşanan sorunlara yönelik olarak, 1980 sonrasında uygulanan ekonomi politikaları ve elde edilen sonuçlar değerlendirilmektedir. Kitabın, Türkiye ekonomisinin 1980`den günümüze değişen yapısını analiz etmek, sorunlarını ortaya koymak ve çözüm önerilerinde bulmak isteyen tüm akademisyenlere, politika yapıcılara, öğrencilere ve okuyuculara katkı sağlaması dileğiyle…