Tükendi
Gelince Haber VerKendi fikir perspektifi dâhilinde milliyetçilik anlayışına sahip tüm fikir renklerinin üzerinde durduğu ana mesele ve dava medeniyet ya da söylem tercihi olarak uygarlıktır.
Aşikâr odur ki Türklerin nereden bakarsa baksınlar, bir medeniyet/uygarlık davası vardır. Ülkemizde farklı kavram ve yöntem teklifleri olan fikir yelpazesinde insan merkezli medeniyet yaklaşımı müşterek bir tasavvurdur. Bu sebeple medeniyet ve milliyetçilik konusu düşünülmeye ve üzerinde yazılmaya değer ve gerekliliği olan bir konudur.
Milliyet mefhum, medeniyet ise mefkûremizdir. Medeniyetçi milliyetçilik işte Türk mefhumunun tarihi ve aktüel dinamikleriyle teşekkül eden mefkûresinin ifadesidir. Milletin kendi mefhumunda özünü düşünmesi milliyetçilik, bu anlam dünyası bağlamındaki dünya görüşü çerçevesinde insanlığa bunları umumi bir anlam olarak sunması medeniyetçiliktir.
Türk milliyetçiliğinin ufkunda medeniyetçi milliyetçilik yaklaşımı bir ekol ihdası, grup kurmak niyeti veya siyasi cereyan hayali değildir. Olsa olsa siyaset ve ekonomiye sıkışmış bir dünyada kültür çerçevesinden düşünerek yolunu bulmak gayretidir.
Önünüzdeki kitap, Türk milliyetçiliğinin teorisini medeniyetçiliğe doğru açan özgün bir ufuk çalışmasıdır.