Tükendi
Gelince Haber Verİnsan; dünyaya saf ve tertemiz olarak gelir. Sonradan edindiği kazanımlar, *boş şayfa*yı doldurur. Bunda; aklın, gayretin, tecrübenin ve geçmişten gelen mirasın önemli rolü vardır. Bu *miras*, insanlığın ortak malı olarak sonraki kuşaklara/nesillere devredilir ve ondan yararlanması sağlanır. Bunun için hatıraların, yaşananların, *hayat dersi*nin ve değerlendirmelerin sonrakilere devredilmesi insanlığa hizmet olarak görülür. Çünkü bilgilerini, birikimlerini ve tecrübelerini sonraki nesillere aktarabilme özelliği sadece insana özgüdür.
Hayat; bir süreçtir. Bu süreç; acı-tatlı olaylarıyla birlikte kısa veya uzun bir dönemin *tarihi*dir. An itibariyle 75 yıllık hayatın; yaşadıklarıyla, gördükleriyle, gözlemledikleriyle ve değerlendirmeleriyle yarım asırdan fazla bir döneme *ayna niteliği*ndedir. Çünkü bu hayatta; köyden şehre, gayretten/azimden mücadeleye, acıdan tatlıya, kederden sevince, vefadan vefasızlığa, Türk Milletine hizmetten insanlığa hizmete kadar her şey vardır.
75 Yıllık Hayat; çocukluktan itibaren *mücadeleler tarihi* niteliğindendir. Samimiyet-İhlas-Çalışma üçlü ilkesinin sonucunda ulaşılan her şey; *Azmin elinden hiçbir şey kurtulamaz!* atasözünün uygulama zemini bulmuş hali; Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine sunduğu imkânın ve kazanımların bir sonucudur.
İslâm; insandan * dost doğru ve adam gibi adam olmasını* ve *Amel Defteri*ni açık tutacak fiillerde bulunmasını istemektedir. *Amel Defteri*ni açık tutacak fiiller; bilimsel eser, hayırlı evlat/nesil, her zaman sevap kazandıracak ve dönemin şartlarına göre içi hayırlı hizmetle doldurulabilecek *Sadaka-i Cariye*dir. Bu üç ilke doğrultusunda yapılacak her çalışma; Amel Defterini açık tutma yolunda matlup olan ve arzulanan adımlardandır.
Türk Milliyetçiliği Yolunda: Bir Ömür isimli elinizdeki bu kitap; Bir Hayat Hikâyesini, *Türk-İslâm Ülküsüne* ve Türk Milliyetçiliği Yoluna Adanmış Bir Ömrü, Hatıraları, Hatırlananları ve Değerlendirmeleri içermektedir.
Ülkücü Türk Milliyetçiliği Yolu’na adanan bir hayatın hikâyesi yanında bu kitapta; Türk Milliyetçiliğinin özellikle *Milliyetçi Hareket*in 50-60 yıllık kısa bir özeti de verilmiş; hem akademisyen/bilim adamı hem de siyasetçi hem de *dâvâ adamı* kimliğiyle, madalyonun iki yanından da bakılarak, bugüne kadar bazı konularda bilinenlerden / nakledilenlerden farklı bir şekilde doğruların anlatılmasına gayret edilmiştir.
Hayat bir imtihandır, o imtihandan başarıyla çıkana ne mutlu! Ne Mutlu Türk Milletine ihlasla ve samimiyetle hizmet edene! Ne Mutlu Türk’üm Diyene!.