Tükendi
Gelince Haber VerDünyada yaşanan küreselleşme olgusu ile birlikte medyanın giderek ticarileşmesi sonucu farklı radikal sesler kamusal alandan dışlanmışlardır. Anaakım medya güçlülerin ve zenginlerin sesi haline gelmiştir.
Diğer yandan küreselleşmenin de etkisi çift yönlü olmuştur. Bir yandan dünya giderek ticarileşirken diğer yandan dünyanın her yerinde küreselleşme ile birlikte kamusal alandan dışlananların sayısı giderek artmıştır. Kamusal alandan dışlanan bu kitleler seslerini duyurabilmek için kendi medyasını yaratmaya çalışmaktadırlar. Bu yeni toplumsal hareketler kendi medyasını oluşturarak hakim kamusallığa karşı temsil edilemeyenlerin karşıt kamusunu yaratmaktadırlar. Bu karşıt kamusallığın sesi alternatif medya ile dile gelmektedir.
Topluluk medyası alternatif medyanın bir alt grubudur. Bu çalışmada bir topluluk medyası örneği olarak Nor Radyo seçilmiş ve rizomatik yaklaşım bağlamında, topluluk medyası özellikleri açısından değerlendirilmiştir.
Diğer yandan Nor Radyo özelinde topluluk medyası, karşıt kamusallığın sesini dile getirip getirmediği açısından incelenmiştir.