Tükendi
Gelince Haber VerHayvan dışkılarının düştüğü yerlerde bitkilerin daha iyi geliştiğini gören ilk insanların görgülerine dayanarak başlattığı gübre kullanımı, günümüzde de sürmektedir. Modern kimyasal gübre endüstrisinin 1840`lı yıllarda kurulup gelişmesiyle kimyasal gübrelerin üretim ve tüketimlerine koşut olarak tarım ürünlerinde de doğrusal artışlar sağlanmıştır. Son yıllarda yürürlüğe giren kimyasal ve organik gübrelere ait yönetmelikler ile ülkemizde gübre üretimi ve pazarlaması Avrupa Birliği (AB) ilkelerine uyumlu hâle getirilmiştir. Bu kitabın amacı, AB uyum programı içerisinde yürürlüğe konulan yönetmelikler dikkate alınarak organik ve inorganik (kimyasal) gübreler ile özellikleri üzerinde bilgi vermektir.
Toplam 5 ana ve 23 alt bölümden oluşan bu kitabın I. ana bölümünü oluşturan Gübre ve Gübrelemenin Temel İlkeleri, 8 değişik alt bölümde açıklanmıştır. Organik Madde İçeren Gübreler başlığını taşıyan II. ana bölüm 3 alt bölümde açıklanmış ve Kimyasal (İnorganik) Gübreler başlığını taşıyan III. ana bölümde azotlu, fosforlu ve potasyumlu gübreler üzerinde bilgi verilmiştir. İkincil Bitki Besin Elementleri başlığını taşıyan IV. ana bölümde ise Kalsiyumlu, Magnezyumlu ve Kükürtlü gübreler tanıtılmıştır. Beşinci son ana bölümü oluşturan Mikro Bitki Besin Elementlerini İçeren Gübreler başlığı altında Demirli, Manganlı, Çinkolu, Bakırlı , Borlu ve Molibdenli gübreler üzerinde ayrıntılı bilgi verilmiştir.
Kitap, yurdumuzun değişik yörelerinde yapılmış araştırma bulgularına öncelik verilmek suretiyle en yeni bilgi ve bulgular ışığında hazırlanmıştır. Kitapta yer alan tüm bölümler, değişik üniversite ve araştırma kuruluşlarımızda görev yapan konu uzmanı toplam 18 bilim adamı ve araştırmacı tarafından okunmuş ve öneriler doğrultusunda gereken yapılmıştır.