Tükendi
Gelince Haber VerToplumlar arası ve toplum içi insani ilişkilerin gelişiminde spor kültürünün büyük bir öneme sahip olduğu bir gerçektir.
Spor kültürü, insan yaşamını düzenleyen diğer olgular yanında daha önemli olduğu fikrinden hareket edersek, insana yapacağımız en büyük yatırım spor bilincinin oluşmasına katkı sağlamak olacaktır. .
Nitekim sporun bu özelliklerinden ötürü ulu önder ATATÜRK sporun önemini şu sözle vurgulamıştır. `Müsbet bilimlerin temellerine dayanan, güzel sanatları seven, fikir terbiyesinde olduğu kadar beden terbiyesinde de kabiliyeti artmış ve yükselmiş olan erdemli, kudretli bir nesil yetiştirmek ana siyasetimizin açık dileğidir/ Spor organizasyonların uygulanmasında göz önüne alınması gereken toplumsal yararlar olmalıdır. Spor organizasyonlarının toplumsal spor kültürünün oluşumunu destekleyecek birçok aşamanın var olduğunu unutmamalıyız.
Spor organizasyonları ülkelere saygınlık kazandırmakla beraber, ülkenin veya sistemin propagandasını yapmak açısından çok etkili bir güçtür. Toplumları oluşturan insanların ilgi duyabileceği veya yapabileceği bir spor dalının olması modern yaşamın bir gereğidir. Bu bağlamda yaşamında spora sürekli yer ayıran insanın bu tutumu toplumsal ilişkilerine de olumlu yansır. Nitekim günümüzde spor bir Eğitim aracı olarak ele alındığında; kurallara uyan, paylaşmayı bilen, saygı duyan ve kaybetmeyi kabullenebilen uyumlu bir toplum yaratılmasında da önemli bir etkendir. Bu etken spor organizasyonları sayesinde hayata geçirilebilir. Söz konusu değerlerin hayata geçirilebilmesi sporun doğru ve lider kişiler tarafından yönetilmesi ile mümkün olacaktır. Ülkemizi ve Sporu yönetmeye aday kişilerin örnek almaları gereken kişi, büyük lider ve büyük insan yasmayı borçlu olduğumuz Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk`tür. Bu eserde sporun anayasamızda ve yasalarımızda hangi maddelerde ne şekilde yer aldığı, spor organizasyonlarının yanı sıra insan ilişkilerinin gelişimi açısından iletişim, yönetişim ve spor organizasyonlarında kullanılan sistemler ile görev dağılımı açısından kurulması gereken komiteler, sporda performans yönetimi ve örnek ödül sistemi hakkında bilgi bulunmaktadır.
Bu kitabın hazırlanmasında kullanılan kaynakların bir bölümü birebir alıntı yapılmadığı için dipnot olarak gösterilmemiştir. Ancak bilgi olarak faydalanıldığı için teşekkür etmek amacı ile kaynaklar bölümünde yer verilmiştir.
Ekler bölümde yer alan belge örnekleri KOU - BESYO - SYP Organizasyon Yönetimi dersi çerçevesinde öğrencilerimize yaptırılan organizasyonlarda kullanılan çalışmalardır. Bu vesile ile öğrencilerimi kutlar ve teşekkür ederim.
Rıza ERDAL