Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Sosyal Bilimlerde İstatistiksel Araştırmanın Temelleri

Üretici Liste Fiyatı
26,00 TL
23,40 TL
%10 İndirim
Kazancınız
2,60TL
Parapuan: 23
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Sosyal Bilimlerde İstatistiksel Araştırmanın Temelleri
Türü : Sosyal Bilimler Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 230
ISBN : 9789752533653
Basım Yılı : 2018
Kağıt Tipi : 2. Hamur

İstatistikte temel kavramların iyi öğrenilmesi bir binanın temelinin sağlam atılmasına benzer. Binanın temeli sağlam atılırsa, temelin üstüne inşa edilen katlar da sağlıklı yükselebilir. İstatistikte her şey her şeyle ilişkilidir. Bir zincirin halkaları birbirine nasıl sırayla bağlı ise, istatistikte de birçok kavram, yöntem birbiri ile sıkı sıkıya bağlı ve ilişki içindedir. Herhangi bir temel kavram ileri istatistik konularında karşımıza çıkabilir. Bu nedenlerle temel kavramları öğrenmek oldukça önemlidir. Temel kavramlarla birlikte istatistiksel yöntemleri teorik anlamda iyi bilmek gerekir. Bunun için istatistiksel okuryazarlığın geliştirilmesi gerekir. Teorik kavrayış araştırmacıyı hangi yöntemin hangi durumda kullanılacağı konusunda fikir sahibi yapacaktır ve araştırmacı araştırmanın başında amaçlı veri toplaması gerektiği bilincinde olarak araştırmasını daha iyi tasarlama fırsatına sahip olacaktır.

*Sosyal Bilimlerde İstatistiksel Araştırmanın Temelleri* isimli bu kitap araştırmacıların yapmak istedikleri araştırmalara nereden başlayacakları konusunda fikir verecektir. Bu kitap *hangi yöntemin ne zaman kullanılması gerektiği* temeline dayalıdır. Bu kitapta, oldukça yararlı bir yöntem olan uygulamalı öğren-me yöntemi kullanılmıştır. Araştırmacı bilgisayara veri girişi yaparken hangi verinin hangi durumda kullanıldığını, analiz adımlarını uygularken hangi yöntemin hangi durumda kullanılması gerektiğini ve her analizin sonunda ulaşılan sonuçların veya bulguların nasıl yorumlanacağını kavrayacaktır.

Bu çerçevede kitap sekiz bölümde planlanmıştır. İlk bölümde istatistiksel araştırma üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde tek değişkenli normal dağılım, üçüncü bölümde tek değişkenli normal dağılıma uygunluğun araştırılması, dördüncü bölümde normal dağılıma uygunluğun sağlanmasının yolları, beşinci bölümde normal dağılıma uygunluğun sağlanamaması, altıncı bölümde parametrik ve parametrik olmayan hipotez testleri, yedinci bölümde parametrik hipotez testleri ve sekizinci bölümde parametrik olmayan hipotez testleri üze-rinde durulmuştur.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.