Tükendi
Gelince Haber VerÜstat Kadir Mısıroğlu`na göre tarih bilmek, bugünü anlamak ve yarına hazırlanmaktı. Tarihe sadece bir vakalar silsilesi olarak bakmamak gerektiğini söyledi ve olaylar arasında sebep-sonuç ilişkisi kurarak bir şuur inşası yapmaya çalıştı. Amacı, rahleyi tedrisatından geçenlere öğretmekten çok, şuur kazandırmaktı.
Asıl işi gençlerle idi. Gençleri idealist bir anlayışla yetiştirmeye gayret etti. "İslamcı gencin el kitabı" eserinde şu cümlelere yer vermişti. "Aziz genç! Viyana önlerinden Çin seddine, Yemen`den Kırım`a, Fas`tan Myanmar`a kadar senin gönül coğrafyandır. Vazifeni bil. Sen cihana adaleti yaymak ve tatbik etmek için gelmişsin. Boş işlerle uğraşma. İlim ve irfandan, okumaktan, tefekkür ve tahassüsten gayri hiçbir şeye tevessül etme." Amacı gençlere özgüven kazandırmak ve İslami bir duruşla hayata ve insana bakmayı sağlamaktı. Etrafında toplanan gençlere ısrarla şuurlu bir Müslüman olmalarını tavsiye ederdi. Bugünü anlamak ve geleceğe dair atılımlar yapabilmek için
Müslümanların tarih, edebiyat ve din bilgisine sahip olması gerektiğini vurgulardı. Kot pantolon giyen gençleri ciddi şekilde ikaz eder, Amerikan çobanlarına has bu giysinin Osmanlı imparatorluk varisi şahıslara yakışmadığını söyler, kendi inanç ve kültür değerlerimize göre giyinmeyi öğütlerdi.
Üstat Mısıroğlu nevi şahsına münhasır bir şahsiyetti.