Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Said Halim Paşa

Üretici Liste Fiyatı
160,00 TL
115,20 TL
%28 İndirim
Kazancınız
44,80TL
Parapuan: 115
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Said Halim Paşa
Türü : Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 160
ISBN : 9786256021051
Basım Yılı : 2024
Kağıt Tipi : 2. Hamur
Satış Rakamları:2 adet satılmıştır.

Said Halim Paşa, Osmanlı modernleşmesinin hem fikir babalarından hem de aktörlerinden. Yaşadığı dönemin düşüncesine ve olaylarına çok önemli etkilerde bulunmuş bir şahsiyet. İslam düşüncesinin çağdaş münevverlerinden. Aydın, meşrutiyet, ıslah, taklit, Batılılaşma, İslam, siyaset gibi konularda ufuk açıcı yaklaşımlar ortaya koyuyor. Yazdığı risaleler, bugünü anlamak açısından büyük bir değer taşıyor.

Said Halim Paşa çok yönlü bir Osmanlı münevveridir. İstanbul fikir çevresinin yetkin ismidir. Devlete fikirleriyle yön verir. Büyük krizlerin yaşandığı bir dönemde İslam dünyasına, Osmanlı Devleti’ne, Müslümanlara yol bulmaya çalışır. Teori ve eylemleriyle bunu gösterir. Önemli ilişkiler içinde yer alır.

İslamlaşma düşüncesi, modernleşme ile beraber ortaya çıkan bir Müslümanlık duruşudur. Osmanlıyı ve Müslümanları kurtarma haysiyetidir. Said Halim Paşa, bu düşünce ve siyasetin en önemli fikir adamlarındandır. İslam ile modernleşme ilişkisini özgün bir şekilde ele alır. Moderniteyle hesaplaşan ve anlaşan bir ufuk vardır Said Halim Paşa’da. Sosyoloji ve siyaset biliminde öncüdür. İslam toplumlarını algılayan, ıslahat öneren ve eleştirel perspektife sahip bir sosyolojiyi savunur. Bir bakımda “İslam sosyolojisinin” kurucusudur.

Bu kitapta Said Halim Paşa, tarihsel bir figür olmanın ötesinde bir entelektüel olarak ele alınmaktadır. Onun siyaset, toplum, meşrutiyet ve İslam üzerine ortaya koyduğu düşünceleri belli bir sistem içinde yorumlanır. Bugünü anlamak keyfiyetiyle Said Halim Paşa konuşturulur.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.