Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Rusya’nın Doğu Anadolu Politikası

Üretici Liste Fiyatı
260,00 TL
200,20 TL
%23 İndirim
Kazancınız
59,80TL
Parapuan: 200
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Rusya’nın Doğu Anadolu Politikası
Türü : Tarih Araştırma ve İnceleme Kitapları
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 196
ISBN : 9786052392973
Basım Yılı : 2021
Kağıt Tipi : 2. Hamur

Jeopolitik durumu, sosyo-ekonomik yapısı ve tarihî birikimi ile Türkiye önemli bir güç merkezidir. Böylesine bir öneme sahip olan Türkiye ve Türk milleti, tarih boyunca bölgesel ve evrensel tehditlerle karşı karşıya kalmıştır.

Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kavşak noktasında bulunan Türkiye özellikle XIX. yüzyıldan itibaren büyük bir saldırıya maruz kalmıştır. Genellikle “Şark Meselesi” olarak adlandırılan ve Türkler’i tarih sahnesinden silmeye yönelik bu plân, Batılı Devletler’den başka Rusya tarafından da uygulamaya konulmuştur. Rusya çeşitli vesilelerle Türk boğazlarına ve Türk topraklarına saldırılarda bulunmuş böylece sıcak denizlere inmeyi hedeflemişti. Rusya bu hedefinin gerçekleşmesi için Türkiye ve Türk milleti üzerinde açık ve gizli entrikalar yürütmüştür.
Biz bu eserimizde Rusya’nın Türkiye’yi yutmaya en azından bölüp parçalamaya veya hiç değilse güçsüzleştirmeye yönelik yürüttüğü faaliyetleri somut örnekleriyle ortaya koymaya çalıştık. Kapsam olarak başlangıcından 1947 yılına kadarki dönemi incelemeye tâbi tuttuk.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.