Tükendi
Gelince Haber Ver“Romancı sihirbaz değil, anlatan adamdır. Bu da çalışmakla, gece gündüz demeden çalışmakla olur. Romancı soytarı olamaz. Görevi insanları eğlendirmek değil, insanı anlatmaktır. Romancısı olmayan bir toplumda sevgi saygı bekleme. Bunu unutan ya da bilmeyen toplumlar barajların ve fabrikaların arkasına sığınsalar da bir gün yıkılmaktan kurtulamazlar.”
Faik Baysal’ın toplumcu gerçekçilik bakış açısıyla kaleme aldığı Sarduvan’dan sonra yazdığı ikinci romanı Rezil Dünya kafasındaki bilgilerden başka silahı olmayan bir yarı aydının kentteki mücadelesini konu edinir.
Rezil Dünya, Mustafa’nın çocukluk anılarından başlar ve Mustafa’dan Rafet’e dönüşen ana karakterin toplumun çeşitli yüzleriyle karşı karşıya gelmesini anlatır. Açlık, fakirlik, kimsesizlikle etrafı kuşanan kahramanın ayakta kalmak için sarfettiği çaba ve dönüştüğü kişi, içinde bulunduğu toplumdan bağımsız değildir.
Yayımlandığı dönemde büyük ses getiren Rezil Dünya, yeniden gözden geçirilmiş baskısıyla tekrar okurla buluşuyor. Rezil Dünya; konusu, olay örgüsü ve karakterleriyle başarılı bir edebiyat eserinin her döneme ve çağa hitap edebildiğinin önemli kanıtlarından biri.