Tükendi
Gelince Haber Ver1971`den önce yayımlanan kitaplarla, yazılarla, 1974`den sonra yazılanlar, yayımlananlar arasında çok büyük içerik, görüş ve düşünce farkları var.
12 Mart rejiminde, Diyarbakır-Siirt İlleri Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi`ndeki yargılamalar çok önemli bir dönüm noktasıdır.Resmi ideoloji kurumunu fark etmek ve eleştirmek, Kürd/Kürdistan olgusunun, sorununun algılanmasında ve anlatılmasında çok büyük bir etken oldu. 1974-1975`den sonraki yayınlar, bu çerçevede gelişti. Bu yayınlar şüpesiz çok daha doğrudur. Bu durum, Doğu`da Değişim ve Yapısal Sorunlar, Göçebe Alikan Aşireti kitabının, Ağustos 1992`de yapılan baskısının önsözünde de belirtildi.
1971`den önce yayımlanan, Doğu`da Değişim ve Yapısal Sorunlar, Göçebe Alikan Aşireti, Doğu Anadolu`nun Düzeni, Sosyo-Ekonomik ve Etnik Temeller, Doğu Mitinglerinin Analizi (1967), Doğu Anadolu`da Göçebe Kürt Aşiretleri, Kürt toplumu Üzerine gibi kitapları bu çerçevede okumak ve değerlendirmek gerekir.
1971`den önce yayımlanan kitaplarla, yazırlarla, 1975 ve sonrasında, 1990`larda yayımlananlar ararsında çok büyük görüş, düşünce farkları var. Okur; yazarın düşüncesinde, tutumunda meydana gelen bu değişmeleri, merak edebilir. Okurun, bu değişmeleri sorgulaması, nedenleri üzerinde düşünmesi, olguları, olgusal ilişkileribu yönlerden değerlendirilmesi, bilgilerimizi zenginleştirecek önemli bir dinamiktir.
- İsmail Beşikçi