Tükendi
Gelince Haber VerSiyaset biliminde karşılaştırma yaparken, siyasal olay ve toplumsal olguların ortaya çıkışı, değişimi ve sosyal olarak sonlanışı ele alınıp, süreç içinde değişkenleri tespit edilerek, bunların bireyin dolayısıyla toplumun yaşamına olan etkisi incelenir. Oysa uzun yıllar Türkiye’de yapılan karşılaştırmalı çalışmalar, sadece ülkelerin devlet kurumlarının ya da anayasal kural ve yapılarının ele alınıp, incelenmesiyle sınırlı kalmış, kapsayıcı bir nitelik kazanamamıştır.
Bu kitapta ise karşılaştırmalı siyaset alanında çalışan siyaset bilimciler ile iç ve dış siyaset arasındaki etkileşimi ele alan uluslararası ilişkiler uzmanları tarafından öne çıkan devletlerle ilgili olarak geniş bilgilerin analiz edilmesi hedeflenmiştir. Siyaseti sadece devlete ilişkin olay ve olgular içine hapseden durağan ve *eskimiş* yaklaşımların dışında canlı ve farklı bir bakış açısı sunacak olan bu kitap, dünyada süregelen siyasi hayatı incelemek isteyen araştırmacılar için yeni bir başvuru kaynağı olacaktır.
Karşılaştırmalı Politika kitabı, siyasi temel kavramlar üzerinde durarak, okurların hem bilgilerini hem de eleştirel analiz kapasitelerini artırmayı amaçlar. Ağırlıklı olarak *siyasal rejimler* üzerinde durulur ancak konular ele alınırken, dar anlamda siyasal kavramlar ve siyasal sistemlere ağırlık veren bir yaklaşımdan ziyade, *siyasal* olanın sosyolojik, kültürel ve ekonomik veçhelerini de vurgulayan bir yaklaşım tercih edilmektedir.