Tükendi
Gelince Haber VerÜretkenliği ve çok yönlülüğü ile edebiyat dünyasında kendisine özgü bir yer edinen Selvigül Kandoğmuş Şahin, bu kez bir dönem romanıyla okurları ile buluşuyor. 90’lı yılların sancılarını, Irak Savaşını ve Boşnak Soykırımını fonda resmederken gerçek anlamda kendi ruhlarında meydana gelen devrimsel dönüşüm yaşayan üniversiteli gençleri anlatıyor. Gençlerin şahsiyetli duruşlarını, arayışlarını, sancılarını, aileleri ve kendileri ile ters kimlik oluşturma durumlarını, hâkim bakış açısı ve karakterlerin bilinçakışı diyaloglarıyla, modern ve postmodern romanın imkânlarından yararlanarak, gerçeğe yaslı, güçlü, sağlam bir kurgu ile aktarıyor.
Metinlerarasılık ve giriş epigrafları ile zenginleşen, akıcı, rafine bir dille yazılan romanda tür içinde türlerle karşılaşırız. Bazen isimsiz gelen bir aşk mektubunu, bazen de babasıyla ters düşen kızın Kafka gibi, babasına yazıp da yollayamadığı mektubu okuruz.
Karakterler çoğul ve arayışa odaklı okumalar yapan üniversite gençliği olunca roman boyunca yerli yabancı pek çok şair ve yazarın eserine atıfta bulunarak metne giydirilen muazzam bir bibliyografya ve okuma haritası sunmuş oluyor okura.
Hak arama yolculuğunda en büyük keşfin kişinin kendisine yaptığı anlamlı yürüyüş serüveniyle, kendini keşfetmesiyle, hakikate doğru evrilen derin ve anlamlı arayış hikâyesi eşliğinde Kar Yağarken rehber niteliğinde bir roman olarak karşımızda.
Tokat Reşadiye, Demircili Beldesi doğumlu yazar ilköğrenimini Babaeski’de, liseyi ve üniversiteyi İstanbul’da tamamladı.
Edebiyat ve düşünce dergilerinde yazıları ve öyküleri yayımlandı. Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyeliğinde ve Edebistan Sitesi Söyleşi Editörlüğünde de bulundu. Hâlen Milat gazetesinde köşe yazarlığını sürdürürken, düşünce ve edebiyat dergilerine yazılar yazıyor.
Resim çalışmalarına Cemal Toy Atölyesinde başladı ve daha sonra İlhami Atalay Atölyesinde devam etti. Kişisel resim sergileriyle birlikte pek çok karma sergiye katıldı. Yazı ve resim çalışmalarını sürdürürken, kurumsal yapılarda ve farklı platformlarda eğitim programları ve seminer çalışmalarına devam ediyor.
Arınma Zamanları kitabı ile 2021 yılında Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından deneme dalında; Kadim Şehirler kitabı ile, ESKADER 2023 yılı gezi kitabı dalında ödüle layık görüldü.
Meryem Zehra’nın, Hacer’in, Mustafa Harun’un ve Hümeyra’nın annesi. İstanbul’da ikâmet etmektedir.
Yayınlanmış Kitapları: Gülendamın Renkleri (Öykü 2001 3.baskı 2017); Hayırlı Haber (Öykü 2002, 3.baskı 2017); Yusufhan (Roman 2006, 5.baskı 2022); Eylül Sancısı (Toplu Öyküler 2011); Söz Buğusu (Deneme 2011); Hızırla Yolculuk (Deneme 2011, 3.baskı 2018); Savrulan (Öykü 2014, 3.baskı 2022); Kalemin Yazgısı (Deneme 2014); Kırık Zamanlar (Öykü 2015, 2.baskı 2018); Kalbin Duası (Deneme 2016); Allah Her Yüreğe Dokunur (Öykü 2018, 2.baskı 2022); Arınma Zamanları (Deneme, 2021); Gülendamın Renkleri - Osmanlı Türkçesiyle (Öykü 2019); Hayırlı Haber - Osmanlı Türkçesiyle (Öykü 2019); Senden Daha Güzeli Yok (Öykü 2022); Kadim Şehirler (Gezi 2023).