Tükendi
Gelince Haber VerŞiirin edebîtürler içerisinde en öznel tür olduğunu ifade etmek gerekir. İmgeleri,hayalleri ve şiirindeki kurgusal atmosferi oluşturan şairin, mutlaka çok anlamaveya eskilerin tabiriyle tecrite/soyutlamaya kapı araladığı söylenebilir. Şiirher farklı okuyucuda çağrıştırdığı anlam dolayısıyla yeniden yaratılır veyayeniden var olur. Hatta öyle ki aynı okur aynı esere dönük farklı zamanlardakiokumalarından farklı anlamlar çıkarabilir ki bu da o eserin/şiirin yine yenidenyaratılması veya var olması demek olur. Öyleyse eleştirmenin yaptığı da kendinehas metotlarıyla nesnele yakın bir okuma denemesidir ki bu da eleştiri denenbir türü zaruri kılar.
Elinizdebulunan bu eser de şiir türündeki bazı eserlere dair birtakım okumalarınneticesinde vücut bulan yazılardan müteşekkil bir eleştiri kitabı sayılabilir.Bu yazıların her biri ele aldığı eserle ilgili bir bakış açısı oluşturmak, birpencere açmak gayesindedir.
Eleştirmenehas bir nesnel metot da takip edilme gereği duyulmamış, ele alınan şiirkitapları bir metot belirlenip aynı metodun bütün eserlere uygulanması ileincelenmemiştir. Bu eserdeki yazılar; aynı kitabın eser sahibince farklı farklıokumaları neticesinde “Bu eser bize ne söylüyor?”, “Günümüz şiirinde bu eseringöstermeye çalıştığı perspektif nedir?”, “Eserin şairinin yapıtıyla vermeyeçalıştığı görüntü nedir?” gibi sorulara verilen cevaplar neticesinde kalemealınmıştır. Elbette bu yazılar bir yönüyle eleştirel nitelik taşırken biryönüyle yazarını tanıtma; yazara, yazarın çevresine ve esere dair değinidebulunma gibi nitelikler de taşımaktadır.