Tükendi
Gelince Haber Ver“Öğretmen kimdir?”, her eğitim sisteminin en temel sorularından biridir. Öğretmen öğrenci için var olduğuna göre, bir soru daha sormak gerek: “Öğrenci kimdir?” Bir birey olarak öğrenci psikolojik, sosyolojik, biyolojik ve zihinsel özelliklerinin bir bileşkesi ve öğretim ortamının da bir ürünüdür. Öğretmen ve öğrenci kavramlarını tanımlamak, aslında bütün bir eğitim sisteminin gözden geçirilmesini gerektirir.
Öğretmenlere bir kılavuz olarak yazılan Gelişim Zihniyeti Rehberi, öncelikle öğrencinin zihinsel boyutundan yola çıkıyor. Carol Dweck’in geliştirdiği sabit zihniyet-gelişim zihniyeti ayrımını dikkate alarak gelişim zihniyetine sahip bireyler yetiştirmenin ipuçlarını veriyor. Bunu salt teorik bir dille değil, aylık uygulamalar şeklinde yapıyor. Bu süreçte nörobilimin bilgi yelpazesinden yararlanan kitap hata yapmaktan korkmamanın ve planlı çalışmanın önemini vurguladığı gibi öğretmenin kendi gelişimi için atması gereken adımları da sıralıyor.
Bu uygulamaları hayata geçiren bir öğretmen olarak “Ben matematik yapamam.”, “Tarih bana göre değil.” gibi yaygın sabit zihniyet örneklerine doğru yaklaşmayı öğrenecek, başarının anahtarının doğuştan gelen yetenekler değil, sabır ve azimle çalışmak olduğu gerçeğini öğrencilerinize de aktarabileceksiniz.