Tükendi
Gelince Haber VerLaborant, yine 1960`lar Türkiye`sinin siyasal ve toplumsal platformunda, kaldığı yerden devam ediyor... Laboratuarın da hayati kimya analizleri yapan o bu kez de sentez peşinde koşuyor ve analizleri bir tür psikanalize dönüşürken, bu sentez de bir psikosentezle mi noktalanacak?
Öte yandan, laborantlığın yanı sıra sürdürdüğü gazetecilikte başarılı olabilecek mi? Ve bu uğraşısı ona arayışlarında nasıl bir etki sağlayıp yaşamına da nasıl bir yön verecek?
Ve başlı başına bir dünya olan Fakülte Hastanesi`nde ``Ülke`nin yeri ne? Yoksa o da, önce `klinik` sonra da `ümitsiz` bir vaka olarak mı Hastane`nin hastalarından biri olacak? Ve bu bağlamda, Fakülte Hastane`sinin olanaklarıyla birlikte Laborant`ın vardığı bu sentez onu iyileştirip şifaya kavuşturabilecek mi?
Ve bu arada, Laborant gönül ilişkilerinde çıkmaza mı girecek yoksa bu ilişkiler ona yeni ufuklar mı açacak?
Ve sonuçta Yazar aynı Birinci Kitap`ta olduğu gibi, bir Hayati Kimya Laborantı ile bir Gazetecinin bakış açısından adeta çağının tanığı olarak, Hastane içinde ve dışında gelişen olaylar hakkında hayal perdesi tadında ve film şeridi akıcılığında bilgiler sunuyor.