Tükendi
Gelince Haber Ver*Nasıl bir acıdır ki bu içimdeki, buradan gidersem ondan uaklaşırım diye korkuyorum?’
Ak cüppli yanıtladı Mahmut’u:
‘Şairin, Bir derdim var, bin dermana değişmem, dediği duygudur bu, sonsuz aşktır. Sen erenlerin elinden dolu içtin, oğul! Artık aşkının yolu çizilmiştir. Önüne çok engeller çıkacak, lakin tümünü aşacaksın.Resmini gördüğün kızın adı Elif’tir. Nice dağın, ırmağın ardında Gence diye bir kent vardır. Gence Bey’nin kızıdır Elif.
Şunu bil ki, senin içine düşen ateş, onun içine de düşmüştür. Umudunu karanlık yollara ışık eyle.
Hadi, yolun açıl olsun...*
Geçmişin düşleri, kültürümüzün zenginliği halk hikayeleri edebiyatımızın usta kalemleri tarafından çağdaş bir yorum ve dille yeniden anlatılıyor.
Yazar Hakkında:
7 Mart 1934’te Diyarbakır’da doğdu. Dicle Köy Enstitüsü’nü bitirdikten sonra Gazi Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümü’nde okudu. İlköğretmen Okulundan üniversiteye, değişik okullarda edebiyat öğretmenliği yaptı. Uzun yıllar kaldığı Berlin’de ders kitapları yazma projelerinde çalıştı. Edebiyata öykü, deneme, eleştiriyle başladı, daha sonra romanlar da yazdı. Deneme ve eleştirilerini Toplum ve Edebiyat, Ağıt Toplumu, Ozanlar Yazarlar Kitaplar, Ayna, Duyguların Anakarası, Edebiyatın Dar Yolu, Ardında Leke Bırakmamalı Sevgi, adlı kitaplarında topladı. Halk yazını ile ilgili kitapları ise Dede Korkut, Kan Turalı, Halk Anlatıları, On Beş Türk Masalı, Elif ile Mahmut, Kerem ile Aslı adlarını taşıyor. Gençlere yönelik kitaplar da yazdı: Atatürk Anlatıyor, Günışığına Yolculuk/Kaçış, Günışığına Yolculuk/Varış. Romanları: Masalını Yitiren Dev, Ölümün Gölgesi Yok. Öyküleri: Şairin Kedisi, Şah Mahmet Bozkır Aydınlığında Aşk, Kızıl Saçlı Kontes. Ölümün Gölgesi Yok romanı 2005 Orhan Kemal, 2011 Ebubekir Tepeyran Roman ödülünü aldı, 2010 Sedat Simavi Edebiyat Ödülü de Toplum ve Edebiyat adlı deneme kitabına verildi.