Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim

Eğitimde Türk İşaret Dili - TİD

Üretici Liste Fiyatı
195,00 TL
159,90 TL
%18 İndirim
Kazancınız
35,10TL
Parapuan: 160
Alışveriş listeme ekle

Tükendi

Gelince Haber Ver
Eğitimde Türk İşaret Dili - TİD
Türü : Akademik Kitaplar
Kapak : Ciltsiz
Sayfa Sayısı : 208
ISBN : 9786050330939
Basım Yılı : 2019
Kağıt Tipi : 1. Hamur
Satış Rakamları:33 adet satılmıştır.

Toplum içinde anlamlı ve başarılı bir hayat sürmede iletişim temel bir rol oynar. Nitekim kendimizi ifade ettiğimiz oranda anlaşılabilir, istek ve arzularımızı gerçekleştirebiliriz. Bireysel farklılıklar, gereksinimler ve kişiye ait özellikler iletişim sürecini şekillendirmektedir. Doğum öncesi, sırası ve/veya sonrasında oluşan bir nedene bağlı işitme kaybı ile doğan, büyüyen işitme engelli ve sağır bireylerin; toplum içinde mutlu ve üretken bir hayatı sürdürme sürecinde aşmaları gereken en önemli engel iletişim sorunudur.

Doğuştan ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan çocuklara iletişim için gereken yolları öğretmek aileler, ilgili uzmanlar ve eğitimcilerin en temel önceliğidir. Erken dönemden itibaren işitsel-sözel eğitimle dili kazanamayacak olan grupta yer alan çocuklar ile erken tanı ve cihazlamayı takiben işitsel-sözel dil ile eğitim almaya başlayan çocuklara da ikinci bir dil olarak işaret dili öğretmek son derece önemli bir noktadır. Unutmamalıyız ki doğuştan ileri ve çok ileri derecede işitme kaybı olan çocukların ana dili işaret dilidir.

Türk İşaret Dili (TİD), Türkiye’deki sağır bireylerin kullandığı, görsel ve jestsel biçime dayalı olan en eski işaret dillerinden biridir. I·s¸aret dilleri de konus¸ma dillerinin sundugˆu benzer bilis¸sel ve sosyal is¸levleri etkili bir biçimde yerine getirmektedir. Bu nedenle doğuştan ileri ve çok ileri derecede işitme kayıplı bebeklerin, yaşamın ilk yıllarında mevcut ihtiyaçlarını iletebilmesini ve daha fazla dil kavramı öğrenmeye devam edebilmesini sağlayan işaret dilinin, sözel dille birlikte sunulması çocuğun ana dilini temellerinin atılmasını sağlamaktadır.

İşitme engelli ya da sağır birey, hangi yaşta olursa olsun öncelik aile içi ve toplumsal yaşamdaki iletişim kurma sürecinin niteliğini desteklemektir. Elbette bu yolculuk, yalnız aile ve çocuğun katılımıyla değil, birçok paydaşın eşliğinde olacaktır. Unutmamalıyız ki işitme engelli ve sağır çocuklarımızın söyleyecek çok şeyi, anlatacak çok sözü vardır.

Üç milyona yakın sağır bireyin bulunduğu ülkemizde son yıllarda toplumda is¸aret dilini öğrenme çabası ve is¸aret dili üzerinde yapılan akademik çalıs¸maların sayısının hızla artması sevindirici bir ilerlemedir. Sağır ve işitme engelli bireylerin ulusal ve uluslararası her alanda akademiye ve hayata tam katılımlarının sağlanması açısından is¸aret dilinin dogˆru o¨gˆrenilmesi, o¨gˆretilmesi ve kullanımının yaygınlas¸tırılması önem arz etmektedir. Bu süreçte en önemli eksiklerden birisi materyal eksikliğidir. Türk İşaret Dili eğitimlerine destek sunmak amaçlı hazırlanan bu kitap, eğitim alanında bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Kitabın özel eğitim öğretmenlerine, is¸itme engelliler ögˆretmenlerine, odyologlara, dil ve konuşma terapistlerine, odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanlarına, özel eğitim öğretmenliği, odyoloji, dil ve konuşma terapistliği lisans ve yüksek lisans öğrencilerine, TI·D tercümanlarına, TI·D ögˆrenmek isteyen ya da bu alanda akademik çalıs¸ma yapacak çok genis¸ bir kitleye, TİD’nin yaygınlas¸tırma çalıs¸malarına, işitme engelli ve sağırlar ile onların ailelerine katkıda bulunmasını umut ediyorum.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.