Tükendi
Gelince Haber VerEge`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin, savaşı tüm boyutlarıyla araştıran bir kitaptır. Ele aldığı dönemi, tarihsel bir anlatımdan çok, kapsamlı bir araştırma-incelemeyle yansıtır. Farklı bir bakış açısıyla, savaşın `insani` yönünü öne çıkarır. Tarih boyunca askeri bir harekat olarak incelenen Kurtuluş Savaşı`nın perde arkasında yatan toplumsal, ekonomik ve siyasal sorunları gözler önüne serer. Hasan Tahsin`in ilk kurşunuyla başlayan savaş ortamını bizlere yaşatır.
Kitapta yer alan Hasan Tahsin, Çerkes Ethem, İzmir Müdafaa-i Hukuk-u Osmaniye Cemiyeti ile ilgili bölümler, bütünüyle özgür bir çalışmanın ürünüdür. Hasan Tahsin`in yakınlarından elde edilen belge ve bilgilere dayanır. Hasan Tahsin`in İzmir`de çıkardığı Hukuk-u Beşer gazetesinin taranması, İzmir Müdafaa-i Hukuk-u Osmaniye Cemiyeti`nin kurucularından hayatta kalanların anıları ve sağladıkları belgeler, kitaba belgesel bir nitelik kazandırır. Böylece, `Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin` Kurtuluş Savaşı`mızla ilgili kitaplar arasında özgün bir yer edinir.
1970 yılında `Karacan Armağanı`nı kazanan kitap, Türk Kurtuluş Savaşı tarihinin belirli bir bölümünde Ege bölgesindeki olayları ve bu olaylara karşıan kişileri anlatarak, bölgenin stratejik önemini bir kez daha ortaya koyar.
Aksoy Yayıncılık Show Kitap `Tarih Dizisi`nden çıkan `Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin`, Türkiye tarihinde çok önemli bir yeri olan Kurtuluş Savaşı`nın anlamını kavramamızı sağlar. `Kahramanların savaştaki rolü`nün altını çizerken, `kahramanlık destanlarının` nasıl ve hangi bedellerle yazıldığını genç kuşaklara da aktarır...
1919 Mayıs`ında başlayıp 1922 yılının Eylül ayında askeri yönü sona eren Kurtuluş Savaşı`mız aslında ne zaman bitmiştir? Savaşları hazırlayan koşulların neler olduğuna Türk aydınının vereceği yanıta, `Ege`de Kurtuluş Savaşı Başlarken Hasan Tahsin` adlı bu yapıtla ışık tutmaya çalıştık...