Tükendi
Gelince Haber VerDİYANET, kadrolu ya da sözleşmeli Kur’ân Kursu Öğreticisi, İmam ve müezzin olarak teşkilatında görev alacaklar için, geçmişten bugüne yazılı ve sözlü sınav yapmaktadır. Daha önce YETERLIK adıyla yapılan sınavlar, ilk defa 2014 yılından itibaren Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı, kısaca, « DHBT » adıyla, ÖSYM tarafından yapılmakta. Sorular beş seçenekli; soru tarzı ise artık sadece bilgiye dayalı değil, ÖSYM tarzında, doğrudan bilgi, doğrudan yorum ve bilgiye dayalı yorum olmak üzere üç farklı türde olmaktadır.
İlk yapılan 2014 DHBT sınavında, DHBT1 ve DHBT2’de; 20+20=40 sorudan 37’sini içerik/konu olarak, on’un üzerinde soruyu da soru köküne varıncaya kadar yaklaşık olarak tutturan bu kitap, pek çok adayın Diyanette görev almasını sağladı. Hem yazılı hemde sözlü sınavlarda adayları sağlıklı bilgilendirerek adayların takdirini kazandı... Her sınav kitabı gibi, sınav sonrası çıkan sorular, sınavda ağırlık verilen konular ile 2016 DHBT için kitabımız güncellendi. Çıkan sorulara işaret edildi. Sınava hazırlık yanında, Sınava giren her düzey adayların sınavın her aşamasıyla ilgili ayrıntılara (gerek KPSS gerekse DHBT ile ilgili başvuru, konular, hangi konulardan kaç soru çıkacağı, sınav gününe kadarki hazırlık süreci, sınavda yapılacaklar ve sınav sonrası muhtemel süreçle ilgili bilgilere) yer verdik.
Devlette ilk defa memur olacaklar için gerekli olan KPSS ile birleştirilen DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi) sınavına, mezunlar yanında, son sınıflar ve 11. sınıflar da sınava girebilecek. Bizler de öncelikle Lise (Ortaöğretim) düzeyinde sınava girecek adaylara DHBT-1’de sorulacak 4 alanın her biri için konu özeti ve
sorulacak 20 soru için 1105 soru örneği ve DHBT-2’de sorulacak 7 alanın her biri için konu özeti ve sorulacak 20 soru için 865 soru örneği olmak üzere toplamda 1970 soru ile adayların başka kaynağa ihtiyaç duymayacak bir ön hazırlık yapmalarını hedefledik.
İHL meslek dersleri kitaplarının tamamı taranarak konu özetlerine yer verildi. Önlisans ve Lisans düzeyinin İHL dersleri temelinde olduğu düşünülürse bu düzey adaylar için de çalışma fayda sağlayacak, bir temel atacaktır. Çalışma halen okuyan 10., 11. ve 12. sınıf öğrenciler, Açıköğretim İHL öğrencileri için de Meslek Derslerinde gerek konu özetleri gerekse soru türleri ile güzel bir kaynak olacaktır.
KPSS-DHBT sonrası muhtemel sözlü sınav için de DİYANET’in yeni dönemde hemen her sözlü sınav için sorduğu konu alanları ve adayların sözlü sınavda yapmaları gerekenlere yer verdik. Türkiye’de ilk kez 2014’te gerçekleştirilen KPSS-DHBT sınavına dair, ÖSYM formatıyla birebir uyumlu alanında ilk olan çalışmanın, sınav sürecinde pek çok çalışmaya da öncülük yapması bizi memnun etmektedir.
Tüm adaylara başarılar diliyoruz.