Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
Siyaset Bilimi Kitapları
26.03.2018

Siyaset Bilimi Kitapları

Disiplinlerarası bir alan olan Siyaset Bilimi ülkelerin ve uluslararası kuruluşların işleyiş sistemlerine dair kuramsal bilgileri kapsar. Temel siyaset bilgilerini öğrenirken tarih, felsefe ve sosyoloji gibi alanlarla iç içe bir okuma yapmak gerekiyor. Siyaset Bilimi kitapları okumak istiyorsanız objektif bir bakış açısıyla ideolojiler ve tarihsel gelişimlerine giriş yapmalısınız.

Siyaset Bilimi kitapları Antik Yunan’dan modern zamanlara kadar siyasi düşüncenin gelişimini kavramanızı sağlar. Plato, Aristo, Sokrat, Machiavelli, Hobbes, Locke, Rousseau gibi düşünürlerin ortaya koyduğu siyasi kuramlar bu güne ulaşan siyasi kuramların temellerini oluşturuyor.

Dünya sisteminde meydana gelen tarihsel dönüşümler siyaset bilimine yön verdiğinden siyaset bilimi kitapları siyasal davranış biçimlerini tarihsel değişimler ışığında inceliyor.

Mutlaka Okunması Gereken Siyaset Bilimi Kitapları

Siyaset Biliminin kuramsal olarak anlaşılabilmesi için siyasi düşünce tarihinde önemli yere sahip Siyaset Bilimi kitapları mutlaka okunmalı. Platon’un Devlet kitabı, Machiavelli’nin Prens adlı kitabı, Marks ve Engels’in Komünist Manifesto kitabı siyasi ideolojileri anlamak açısından en önemli kaynaklar arasında yer alıyor.

Modern siyasi düşünceleri anlamak için; Claude Levi-Strauss, Irk, Tarih ve Kültür, Noam Chomsky ve Michel Foucault, İnsan Doğası: İktidara Karşı Adalet, Tery Eagleton, İdeoloji gibi modern siyaset bilimi kitaplarını okumakta fayda var. Siyaset Bilimi alanında okuma yaparken tarihsel dönüşümleri ve günümüze yansımalarını kavrayabilmek gerekiyor.

Siyaset Bilimi Kitapları Nasıl Seçilir

Siyaset Bilimi alanında akademik eğitim görenler için Platon, Aristo, Chomsky, Focault, Eagolton gibi düşünürlerin kuramsal bakış açılarını detaylı incelemek önemlidir. Siyaset Bilimine ilgi duyan kişiler için kuramsal çözümlere girmeden okuyabilecekleri romanlar da var. George Orwell 1984, Adolf Hitler Kavgam gibi sürükleyici kitaplar siyasi düşünce ve ideolojiler hakkında keyifle okuma yapabileceğiniz kitaplardır.

Siyaset Bilimi kitaplarını seçerken belli bir tarihsel bağlama uygun olarak seçim yapılması siyasi düşünce tarihini anlamak açısından önemli. Gelişen siyasi düşünce kuramları geçmişle gelecek arasında bağlantılarla oluşuyor. Siyaset Bilimine yön veren kuramları anlayabileceğiniz Siyaset Bilimi kitapları sitemizde yer alıyor. Siyaset Bilimi okumaları yaparken kuramsal gelişime yön veren bağlantıları not alarak çok daha verimli okunalar yapabilirsiniz.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.