Menü
Hesabım
Şifremi Unuttum
Kayıt Ol
Sepetim
E-Kitap Nasıl İndirilir? | bkmkitap.com
02.11.2017

E-Kitap Nasıl İndirilir? | bkmkitap.com

        İnternet kullanımı yaşamımızın büyük bir yüzdesini oluştururken bir taraftan hayatı kolaylaştırıyor, diğer taraftan da teknolojinin hızlı gelişimi sayesinde olmazsa olmazımız haline geliyor. Genç kuşak; haberleri, gündemi ve diğer tüm sıcak gelişmeleri basılı yayınlardan değil, elektronik ortam diye genel bir başlık koyabileceğimiz sosyal medyadan ya da farklı portallardan takip etmeyi tercih ediyor. Online (çevrim içi) yaşam, bizi birbirimize bağlıyor. Cep telefonları, tablet ve dizüstü/masaüstü bilgisayarların hemen elimizin altında olduğu bir çağda yaşıyoruz. Buna paralel olarak kitap okuma alışkanlığı da evrilerek e-kitap (elektronik kitap) okuma oranının artmasına katkı sağlıyor. Böylelikle ‘bilgisayara kitap indirmek’, ‘telefona kitap indirmek’, ‘pdf indirmek’ gibi söylemler oldukça artıyor. Hızlı, ucuz ve daha alışılagelmiş bir yeni kitap okuma alışkanlığı tarafından kuşatılıyoruz. Elbette basılı kitap okumak bir tutku olarak ya da bir diğer alışkanlık olarak geçerliliğini koruyor. Ancak, teknolojiyle birlikte alanımızda yeni bir soruda kendini gösteriyor: “E-kitap nasıl indirilir?”

        Ele aldığımız bu yazının konusu tam da bu soru üzerine eğiliyor. Zira, internet ortamında milyonlarca kitabı bulabilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. E-kitap indirmek için farklı siteler bulunuyor. Birçok kitabı ücretsiz indirebilirsiniz. Diğer taraftan yayınevleri ve e-kitap sitelerinde yeni çıkan kitaplar başta olmak üzere pek çok kitap basılı yayından bir miktar daha uygun fiyata ücretli olarak da indirilebiliyor. Bilgisayarınızda "pdf" görüntüleyici (adobe reader, foxit reader)programları bulunuyorsa(kitap ismi+pdf) yazıp aradığınız kitabı internette bulabilirsiniz. Bunun ardından linki tıklarsanız okumak istediğiniz kitap "pdf" olarak açılacaktır. Dosya/File menüsünden "Save" ya da "Kaydet"e bastığınızda e-kitap bilgisayarınıza 1-3 dakika içinde indirilecektir. Ücretsiz e-kitap (e-book) sitelerinden aradığınız kitabı indirme linkine tıklayarak bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta indir başlığı altında reklam linklerine tıklamamanız olacaktır. Bunun yanı sıra, e-kitap (e-reader) okuyucuları aynı işlemleri ücretli ya da ücretsiz e-kitap indirme sitelerinden, e-kitap satın alma imkanı sunan online kitap siteleri ve yayınevlerinden yaparak “pdf” in yanı sıra “epub”, “mobi” ve “azw” uzantılı e-kitap formatlarında kitaplar da indirebilirler.

        Bilgisayara kitap nasıl indirilir sorusunun cevabını verirken dikkat etmeniz gereken noktaları da belirtelim. Kitap indirme linkine tıklarken özellikle reklam olmadığına dikkat etmelisiniz. Buna ek olarak indireceğiniz kitaba önce online olarak bakmanız da faydalı olabilir. Zira her kitabı elektronik ortamda okumak fayda sağlamayabilir, keyifli olmayabilir. Bunun yanında e-kitap okuyucu sahibiyseniz ve kitabı farklı uzantılarla okuma şansınız varsa kitap yazısını küçültme, büyültme, puntosunu değiştirme gibi pek çok imkanınız da olabilir.

        Tüm bunlara ek olarak kitap okurken not alabileceğiniz, daha rahat okuma yapabileceğiniz e-kitap okuma programlarını inceleyebilirsiniz. Bu olanaklar ayrıca e-kitap okuyucularında da bulunmakta. Bilgisayara kitap indirirken girdiğiniz e-kitap sitesinin güvenilir olması ise göz önünde tutulması gereken önemli bir nokta. İsteye bağlı olarak bilgisayarınızda e-kitaplar indirerek istediğiniz alan başlıkları atında bir e-kütüphane oluşturarak istediğiniz kitapları istediğiniz zaman okuyabilirsiniz.



T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.