Arka kapak
Son olarak defterine şunları not aldı: “Sorular ve merak, keşfin başlangıcıydı.”
Bu kitap sizi, O’nun dünyasına davet ediyor. Sorular ve merakla birlikte O’nun bavuluna eklediklerini ya da ekleyemediklerini okuyacaksınız.
Peki, sen bavuluna neleri, nasıl ekledin?
Bir Varlıkmış Bir Yoklukmuş, zıtlıklar üzerinden çocuklara hayal kurmayı, keşfetmeyi, yaşamı anlamlandırmayı anlatıyor...
Editörün görüşü
Bir Bavul Kitap’ın kurucusu Murat Moroğlu Timaş Çocuk’ta! Ve zıtlıklar üzerinden çocuklara hayal kurma, keşfetme, yaşamı anlamlandırma konularının anlatıldığı bir eser: Bir Varlıkmış Bir Yoklukmuş… Murat Moroğlu Bir Varlıkmış Bir Yoklukmuş’ta çocuklara çeşitli kavramları duyular, keşfetme, hayal kurma, yaşamak, farkındalık kazandırma ve anlamlandırma basamaklarıyla anlatıyor. Çocuklar bu kitapla yaşamdan anlam çıkarmanın yolunu öğrenecekler…
En önemli cümle
Bir harita, Bir mercek, Bir defter ve kalem. Her şeyi tamamdı. Keşif, başlayabilirdi şimdi. Şimdi, cevapları bulma zamanıydı.
Bu kitap neden önemli
Bir Varlıkmış Bir Yoklukmuş, çocukların yaşamı anlamlandırma için okuyabileceği, onları düşündüren, akıllarını kurcalayan bir kitap. Kitapta kavramlar; duyular, keşfetme, hayal kurma, yaşamak, farkındalık kazandırma ve anlamlandırma basamaklarıyla belli bir sırayla verilerek çocukların bu konuda düşünmesi isteniyor. Kitapta kavramlar, sırayla ve geçişleri birbiriyle ilişkili olarak veriliyor. Bu kadar çok kavram kullanımı “yaşamda da bu kavramların birbirini tetiklemesi ve sonuca ulaşma” düşüncesinin gerçekliğinde oluşturuldu. Tüm eğitim sistemlerinin oluşturmaya çalıştığı insan modeli olan “estetik insanın”, duyularıyla (yaparak ve yaşayarak) keşfeden bireyin, neden-sonuç ilişkisi ile yaşamda anlam çıkarması hedeflendi.