Bilgisayar Mühendisliği Kitapları Nelerdir?
Bilgisayar mühendisliği bölümünde okuyan gençler, bölümde gördükleri derslere çalışmak için ders kitabı edinmektedir. Teknoloji ile beraber gelişen bilgisayar teknolojilerini öğrenmek için bilgisayar mühendisliği hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Bilgisayara ait donanımları öğrenmek, araştırma yapmak, yazılım ve programlamayla ilgilenmek için bu alanda bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bilgisayar mühendisliği kitapları sadece bilgisayar mühendisliği bölümündeki öğrenciler için değil, aynı zamanda iş başvurusu yapmak isteyen ve bilgisayar kullanmayı öğrenmek isteyenler tarafından da okunmaktadır. Programlar, yazılımlar ve daha fazla bilgiyi öğrenmek için bu alanda yazılan kitapların okunması önerilmektedir.
Bilgisayar Mühendisliğine Başlangıç Kitapları
Bilgisayar mühendisliğine giriş kitap tavsiyeleri, bu alanda okuma yapacak olanlar için başlangıç niteliğindedir. Programlama ile ilgili donanım haberleşmesi konusunda başlangıç kitapları aşağıda listelenmiştir.
- Bilgisayar Kontrollü Robotik: Bilgisayar mühendisliği kitap önerileri arasında yer alan eser, makine çağı içerisinde robotların gelişimini ve elektronik bilimini aktaran bilgiler vermektedir. Robotik ile ilgilenen herkesin okuması tavsiye edilen kitaplardan biridir.
- Bilgisayar Ağlarına Giriş Rehberi: Teorik ve pratik bilgileri vererek insanlara bilgisayar konusunda temel bilgiler veren eser, yardımcı bir ders kitabı niteliğindedir. İçerisinde seri iletim, ağlar ve bağlantı, kablosuz ağ teknikleri, haberleşme yöntemleri gibi konular yer almaktadır.
- Algoritmalar: Kevin Wayne’e ait olan eser, algoritma analizlerini, donanımlarını ve program dillerini bilimsel çerçevede açıklamaktadır. Program yazımı için gerekli olan algoritmaları analiz etme yolları anlatılmaktadır. Bilgisayar bilimi ve programlama alanında yazılan bir kitaptır.
- Bilişim Teknolojileri: Bilgisayar mühendisliği ders kitapları içerisinde yer alan kitap, düşünsel becerileri ve problem çözme yöntemlerini öğrencilere aktarmayı sağlar. Başlangıç yapmak için donanım ve yazılım hakkındaki programlama kitaplarındandır.
- Bilgisayar Bilimine Giriş: Bilgisayar dersleri konusunda teorik ve pratik bilgiler veren kitap, dilindeki açıklık ve yalınlık ile her yaştan okura hitap etmektedir. Profesyonel ve yeni başlayanlar için bu alanda bilgi veren önemli bir kaynaktır.
- Bilgisayar Mühendisliğine Giriş: Teknik konuları öğrenerek daha sonrasında pratik deneyim edinmek isteyenler için hazırlanan bir kitaptır. Kitap genel bilgileri vermekte ve temel konuları aktarmaktadır. Mühendislik bilgileri veren, giriş niteliğinde bir kitaptır.
Bilgisayar Mühendisliği Bölümündekiler İçin Kitap Tavsiyeleri Nelerdir?
Gelecekle ilgilenen bilgisayar mühendisleri, mühendislik öğrencileri için hazırlanan ders kitabı niteliğindeki kaynaklar bulunmaktadır. Bilgisayar mühendisliği hakkında kitaplar aşağıda listelenmiştir:
- Bilgisayar Ağları: Prof. Dr. Resul Kara’ya ait olan eser, bilişimi ve teknolojik verilerin yenilenmesini konu alır. Kavramları ayrıca İngilizce isimlerle de yazarak bilgisayar dilini öğrenmeyi kolaylaştırmıştır. Bilgisayar ağlarından ve veri iletişim derslerinden oluşan kitap, farklı kaynaklardan da yararlanılarak yazılmıştır. Bilgisayar programcılığı, Yönetim Bilişim sistemleri gibi bölümlerde okuyanlar için okunması tavsiye edilmektedir.
- Outliers: Malcolm Gladwell’e ait olan eser, bazı insanların alanında neden daha başarılı olduğunu ve onları hırslı yapan hikayelerini anlatmaktadır.
- Python: 424 sayfadan oluşan bilgisayar kitabı, yeni başlayan öğrencilere uygundur. Python programlama dilini öğrenmek isteyenler için hazırlanmıştır. Bilgisayar mühendisliği için kitaplar arayanlar, programlama dillerini öğrenmek için kaynak kitap edinebilir. Dilin son sürümünü ve kodlamaları kitapta anlatılmıştır. Python kurulumu, akış denetimi, fonksiyonlar, veri yapıları, özel konuları, dosya işlemleri, web ziyaretleri kitabın konusunu oluşturmaktadır.
- C++ -C : Programcılık dilini bilmek isteyen C/C++ bilgilerini geliştirmek isteyenler için önerilen bir kaynaktır. Kaynak kitap okullarda ve pek çok kurslarda kullanılmaktadır. Programcılık temel kavramları, yazılım geliştirme süreci, algoritma örneklerini, değişkenleri ve veri çıkışlarını anlatılmaktadır.
- Ağ Yöneticiliğinin Temelleri Eğitim Videolu : Cemal Taner’e ait olan eser, bilgisayar yazıcı gibi sunucularda yer alan internet bağlantılarını ve haberleşme araçlarını anlatmaktadır.
- Matlab - Yapay Zeka ve Mühendislik Uygulamaları: Cemalettin Kubat’a ait olan eser, bir programlama kitabıdır. Temel bir kılavuz niteliğindeki kitap, teknik bir programlama dilidir. Program dili öğrenmek isteyenler için akademik ve endüstri alanındaki kitap önerilmektedir. Matlab’ın bilgisayar kullanımını ve imkanlarını, araştırmacı ve akademisyenleri kaynak kitapta anlatarak problemleri çözmeyi kolaylaştırmaktadır.
- Yeni Başlayanlar İçin Java 10 : Mehmet Kirazlı’ya ait eser, Java program dilini öğrenmek amacıyla yazılmıştır. Kitap içerisinde Java diline giriş, çalışma ortamı, değişken ve veri tipleri, operatörler, kalıtım, olay yönetimi ve daha pek çok kavram bulunmaktadır. ,
Bilgisayar Mühendisliği Maaş Aralığı Nasıldır?
Bilgisayar mühendisliği mesleğini yapanlar 7000-8000 civarında maaş almaktadır. Ortalama 8000 TL maaş alan bilgisayar mühendisleri, kıdemine göre zamanla daha fazla maaş alabilmektedir. Maaş durumu çalıştığı yere, öğrendiği programlara ve yeteneklerine göre değişiklik göstermektedir.
Bilgisayar Mühendisleri Ne İş Yapar?
Bilgisayar mühendisleri bilgisayara ait donanım, ekipmanların geliştirilmesi, tasarımı gibi işlemlerle ilgilenmektedir. Yazılım ve programlama alanında çalışan, bu alanla ilgili bilgi sahibi kişilerdir. Yazılım uzmanı, veri analizcisi, grafik tasarımcısı, kontrol mühendisliği gibi pek çok alanda çalışan Bilgisayar mühendisi bulunmaktadır. Bilgisayar mühendisliği ile ilgili kitaplar bu alanda çalışmalar yapanlar tarafından okunmaktadır.
Programcılık Kitapları Önerileri Nelerdir?
Bilgisayar programları, çeşitli algoritma bilgileri konu anlatımları kitaplarda yer almaktadır. Programcılık ile ilgili bölümlerde okuyan, programlama becerilerini öğrenmek isteyenler için aşağıdaki kitaplar listelenmektedir.
- C-C ve Java Dilleriyle Algoritma ve Programlama : C/C Java dillerini öğrenmek isteyenler için hazırlanan kitap, programlama dili öğrenmek isteyenler için yazılmıştır. CodeBlocks ve Eclipse programlarını, temel programlama kavramlarını anlatmaktadır.
- HTML 5 CSS 3: İçerisinde yer alan son güncellemeler, teknik konuları farklı açılardan anlatmaktadır. Akıcı dili ve yenilikçi örnekleriyle öğrencilere ders kitabı olarak sunulabilir.
- Kali Linux : Bilişim güvenliği hakkında yazılan kaynak, uygulamalı olarak Kali Linux kurulumunu okurlara anlatmaktadır. Kurulumu, testi, web aplicationsları ve daha fazlası kitapta yer alır.
- Şifreleme ve Şifre Çözme Yöntemleri: Bilgisayar mühendisliği okunması gereken kitaplar arasında yer alan eser, pek çok bilgisayar konusunu içinde bulundurmaktadır. Bilgisayar bilimleri, dil bilimi ve kriptoloji gibi alanlarda yazılmıştır.
- Yazılım Mühendisliği: Bilgisayar mühendisliği okuma kitapları içerisinde yer alan yazılım alanındaki kaynak kitap, sistemsel modelleme ve yazılım geliştirme sağlamaktadır. Mühendislik öğrencilerine lisans ve yüksek lisans döneminde yardımcı olan bir kaynaktır.
- Bilgisayar Bilimine Giriş: 636 sayfadan oluşan kitap, bilgisayar mühendisliği konusunda kendini geliştirmek isteyenlere önerilmektedir. Bu alanda okurları sorular ve alıştırmalarla, tekrar problemleriyle geliştirmeyi amaçlar.
Bilgisayar Mühendisliği Kitap Çeşitleri
Bilgisayar mühendisliği kitap çeşitleri öğrencilere ve bu alanda çalışmak isteyenlere yönelik olarak hazırlanmaktadır. Yapay zeka, mühendislik bilgileri, bilgisayar programları ve daha fazlası kitapların konusu olmuştur.
- Yapay Zeka : Teknolojinin gelişmesi ve değişmesiyle beraber cihazları tanımak, teknolojiye uyum sağlamak için bu alanda bilgi edinmek gerekir. Yapay zekanın gelişmesiyle birlikte insanın karar verme sürecinde de değişiklikler meydana gelmiştir. Yapay zekayı ve temelindeki mantığı anlamak üzerine yazılmaktadır.
- HTML5, CSS3 ve JavaScript ile Web Tasarımı : 328 sayfadan oluşan kitap, çeşitli Web tasarımları oluşturmak ve öğrenmek amacıyla okunabilir. Kitap renk kodlarının standartlarını uygulamalı örneklerle ve obje elemanlarıyla beraber okura sunmaktadır.
- Siemens S7-1200 ile Plc Programlama – Otomasyon : 344 sayfadan oluşan kitap, programlama ve otomasyon hakkında yazılmıştır. PLC donanımı, programlama mantığı, kilitleme devreleri ve daha fazlası eserde aktarılmıştır.
- Revıt Archıtecture 2019: Mimarlık kitapları arasında yer alan, program geliştirmek ve temel modelleri öğrenmek için yazılan bir kitaptır. Kitabı okuyarak mimari programlarla ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz.
- AutoCAD 2019 Video Eğitim Seti: İki boyutlu tasarıma giriş ve orta düzey bilgilerin yer aldığı kitap, çizim esaslarını ve inceliklerini konu almaktadır. Bilgisayar destekli tasarımlar ve çizim programları yeni başlayan veya orta düzey olan öğrenciler için uygundur.
- Oyunlaştırma: Ercan Altuğ Yılmaz’a ait olan kitap, kapsamlı bir oyunlaştırma kitabıdır. Kitap, dijitalleşen dünyada yeni nesle uyum sağlamak için yazılmıştır.
- Modbus Profibus ve Profinet ile Endüstriyel Haberleşme: Endüstriyel haberleşme ve network bilgisi, kobilerde ağ altyapısı, uygulamalar ve daha fazlası kitabın konusu olmuştur. Sanayi ve kurslarda, meslek liselerinde kullanıma uygun olan endüstriyel bir kitaptır.
- SQL Server 2017 - Baştan Sona SQL Server Sorgulama ve Programlama: 632 sayfadan oluşan veri tabanı kitabı, video destekleriyle öğrenimi kolaylaştırmaktadır. SQL server programları, veri tabanı uygulamaları anlatılmaktadır.
- Python ile Veri Bilimi: 432 sayfadan oluşan veri bilimi kitabı yapay öğrenme algoritmalarını öğrenmek için okunabilir. Görselleştirme ve analiz yapma teknikleri anlatılmaktadır.
Bilgisayar mühendisliği kitap seçimi yaparken listelenen kitapları inceleyebilir, farklı alanlardaki kitapları inceleyebilirsiniz. Kitaplar meslek liselerinde, üniversitelerde ve kurslarda ders kitabı olarak kullanılmaktadır. Haberleşme konusunda yeni başlayanlar veya orta düzey bilgiye sahip olanlar için hazırlanan kitaplar bulunmaktadır. Kitaplar şekilleri ve örnekleriyle birlikte bilgisayar hakkında bilgi edinmek isteyenlere kolaylık sağlar.
- Bilgisayar ve programlama
- Temel işlemler
- Veri yapıları
- Fonksiyonlar
- Modüler nesne yönelimli programları
- Veri okuma
- Gözetimli öğrenme
- Yapay sinir ağları
- Veri görselleştirme
gibi çeşitli konular, kitapların konularını oluşturmaktadır.
Programlama Kitapları Tavsiyeleri Nelerdir?
Kodlama hakkında ve bilgisayar programlarıyla ilgili bilgi edinmek için hazırlanan kitaplar okunmalıdır. Kitaplar kurslarda, yüksek okullarda ve üniversitelerde okunmaktadır. Ders kitabı niteliğindeki bu kitap, doktora öğrencileri ve çeşitli alanlarda araştırma yapan insanlar tarafından okunmaktadır. Kodları ve yöntemleri öğrenerek, yöntemlere dair bilgi edinmek için programlama kitaplarını okunmalıdır. Uygulamalı öğrenci alıştırmaları, şekilli mantık soruları, erişim bağlantıları, yaklaşımlar ve araştırma örnekleri kitaplarda örneklerle açıklanmaktadır. Bilgisayar mühendisliği kitap fiyatları ile ilgili detaylı bilgi alınmalı, programlama dilleri öğrenilmelidir.
- Nitel Araştırmacılar İçin Kodlama El Kitabı: Kodlama türleri ve örneklerini incelenerek, yapılan araştırmalarla ilgili bilgi alarak yöntemleri öğrenilebilir.
- Herkes için Excel : Excel isimli yaygın olarak kullanılan bilgisayar programını öğrenmek için kitabı okunabilir. Excel öğrenmek için yazılan bu kitap, çalışma sayfalarıyla anlamayı kolaylaştırır. Grafiklerle çalışmak, veri tabloları oluşturmak, solver ve kullanıcı tanımlı fonksiyon oluşturmak gibi pek çok bilgi vermektedir.
- İşletim Sistemleri ve Sistem Programlama: 456 sayfadan oluşan kitap, bilişim teknoloji konusunda yazılan ve bilgi paylaşımı hakkında bilgi veren bir kitaptır. Programlama dilini ve uygulamaları sade bir dille anlatmaktadır. Bilişim sistemleri, ağ yönetimleri ve yazılımcılığı kitapta anlatılmaktadır.
- Uygulamalarla Veri Bilimi: 176 sayfadan oluşan kitap derin öğrenme ve makine bilgisi konusunda bilgi vermektedir. Veri bilimi, Ar-Ge projeleri ve uygulamalarını konu edinmektedir.
- Temel MATLAB: Akademik alanda yazılan bilimsel dile sahip olan kitap, mühendis ve fen bilimciler için programcılık konusunda temel kitaplardandır. Yeni başlayan veya orta düzeyde programlama bilgisi olanlar için önerilmektedir.
- C# ile Görsel Programlama : C programlama dili bilmeyen veya geliştirmek isteyenler için yazılmıştır. Meslek lisesi, üniversite gibi çeşitli okullarda okuyan öğrenciler programlama dersini öğrenmek için kullanmaktadır. Kitapta programlamaya giriş, görsel programlama bilgileri videolarla birlikte desteklenmektedir.
- C# ile Nesne Tabanlı Programlama: 360 sayfadan oluşan kitap, programcılık mantığını ve algoritmalarını öğrenmek isteyenler için uygundur. Uygulamalı bir şekilde yazılan, kod yazımını ve temel algoritma bilgisini öğreten bir kitaptır. Sayısal ve sözel metotlar, programcılık mantığı başlıca kitap içeriklerindendir.
- Bilgisayar Ağlarına Giriş Rehberi: 400 sayfadan oluşan giriş rehberi, bilgisayar ağlarını konu edinmektedir. Kitap internet, veri iletimi, ağ protokolleri, ISP, kablosuz ağ teknolojileri, uygulamalar ve güvenlik konularında bilgi vermektedir.
- Mikroişlemciler : Elektronik ve elektrik mühendisliği okuyan üniversite öğrencileri için yazılan bir programlama kitabıdır. Mikroişlemcinin çalışma mekanizması, giriş ve çıkış birimleri, mantık işlemleri konusunda bilgi vermektedir.
- Rapidminer ile Uygulamalı Veri Madenciliği : Karmaşık veri kümeleri ile ilgili bilgi edinmek isteyen ve veri analizi konusuna merak duyanlar için yazılan bir kitaptır. Genel bir bilim kitabıdır. Bilgisayar terimleri, model oluşturma, veri toplama ve hazırlık gibi konuları içermektedir.
- Simulink ve Waijung Blok Set ile ST Mikrodenetleyicilerin Programlaması ve Kontrol: İçerisinde Matlab ve Simulink gibi programlara dair bilgiler edinmektedir. Uygulamalar, çeşitli teknikler ve genel bilgiler verilmektedir.
- PostgreSQL: Veri tabanı modelleri ve standart sorgu dillerini, ilişkisel veri modellerini, SQL komutlarını öğrenmek isteyenler için hazırlanmaktadır. Sorguları birleştirmek, temel komutlar hakkında bilgi vermektedir.
- Wireshark ile Network Forensic Eğitim Videolu : Eğitim videoları ile desteklenen, siber saldırılara karşı bilişim konusunda bilgi edinmek isteyenler için hazırlanan bir kitaptır. Ağ adlı bilişim yollarını öğreterek bu alanda kendini geliştirmek isteyenlere fırsat tanımaktadır.
Listelenen kitaplar uygulamalı ve sistem yönetimleri konusunda bilgi vermektedir. Ağ iletişimi ve veri analizi gibi konuları hakkında konu anlatımı sunmaktadır.
Çok Satan Uygulamalı Programcılık Kitapları
Çok satan kitaplar arasında yer alan bilgisayar mühendisliği öğrencileri ve programcılık konusunda bilgi sahibi olmak isteyenler için çeşitli kitaplar bulunmaktadır. Çok satanlar listesine giren, bilgisayar dilini ve algoritmaları içeren şekilli ve uygulamalı kitaplarından bazıları aşağıda listelenmiştir.
- Uygulamalı Sızma Testleri Pentest Lab
- Projelerle Arduino
- Linux Komut Satırı
- Photoshop CC Eğitim Videolu
- SketchUp - Herkes için 3 Boyutlu Tasarım
- HTML - CSS Web Siteleri Tasarlamak ve Oluşturmak
- Arm Cortex - M4 İle Mikrodenetleyici Programlama
- Hızlı ve Kolay Arduino
- PHP Eğitim Kitabı
- Android Studio İle Programlama
- Konteynerler ve Docker
- Nmap ile Ağ Keşfi
- Algoritma
- Arduino Eğitim Kitabı
- PHP ile İnternet Programcılığına Giriş
- Veritabanı Yönetim Sistemleri 2
- C Programlama Dili
- C ile Algoritma Geliştirme
- Bilişim Teknolojileri ve Yazılım
- Bilgisayar Ağları ve İnternet
Bilgisayar mühendisliği kitap satın alımı yapmak isteyenler için listelenen kitaplar önerilmektedir. Bilgisayar mühendisliği öğrencileri, yazılım mühendisleri, yazılım dili öğrenmek isteyenler için pek çok türde kitap bulunmaktadır. Bilgisayar mühendisliği mesleğini devam ettiren, farklı program dilleriyle kendilerini geliştirmek isteyenler bu alanda yazılan kitapları okumalıdır.