Tükendi
Gelince Haber VerVekâlet Ücreti Alacağı
Haklı - Haksız Azil Nedenleri
Sözleşmenin Geçersizlik Nedenleri
Avukatın Sorumluluğu ve Zamanaşımı
Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un Vekalet Sözleşmesine Getirdiği Yenilikler
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin Emsal İçtihatları
Avukatlık mesleğinin zorluğu yanında müvekkiliyle çoğu zaman ücret sözleşmesinde çekingen davrandıkları ve çoğu zaman sözleşme imzalanmadığı görülmüştür. İmzalanan sözleşmelerde yapılan hatalarda bazen sözleşmenin geçersizliğine neden olmaktadır. Avukatlar bazı zamanlar tam işin sonuçlanmasına yakın bir zamanda nedensiz azillerle karşılaşmakta ve ücret alacağından yoksun bırakılmaktadır.
Avukatlık Kanunu’nun uygulanmasında ençok başvurulan 40, 164, 165, vd. maddeleri özellikle geniş olarak ele alınmıştır. Bu kapsamda akti ücret, karşı yan ücreti, sulh, haklı-haksız azillerdeki ücret durumu ve avukatın sorumluluğu bu baskıda biraz daha geniş ele alınmıştır. Avukatlık Kanun’un 40. maddesinde düzenlenen -Avukatın Sorumlulğuna- ilişkin en güncel daire kararları eklenmiştir.
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun değişikliği sonrası vekalet sözleşmeside artık kısmen Tüketici Mahkemelerinin görev alanına dahil olmuştur. Bu konuda Yargıtay 13. Hukuk Dairesinin en son içtihatları esere alınmıştır. Eserde Avukatlık Ücretine ilişkin Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararları ile Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Kararlarını daire arşivinden yararlanarak kitaba ilave ettim.
Eserin meydana gelmesinde yüksek katkıları olan Yargıtay 13. Hukuk Dairesi Başkanlığından Yargıtay 1. Başkanlığına seçilen Sayın Ali Alkan’a Daire Başkanım Sayın Rahmi Ünal, Yargıtay Üyesi Mete Duman, Yargıtay Hakimi Tülin Kurtoğluna Daire Üyesi arkadaşlarıma, ayrıca birlikte çalıştığım dairemizin Tetkik Hâkimlerine ve özveri ile çalışan değerli Yargıtay 13. Hukuk Dairesi personeline en içten teşekkürlerimi sunmak isterim.