Tükendi
Gelince Haber Ver1-Antik Dönem bize aklın yolunun *karanlıktan korkmamak*, *aydınlığı aramak*, *gerçekleri bulup onları savunmak* olduğunu öğretti. Ne var ki, usumuza dille, sözcüklerle, yazıyla seslenip yolumuzu aydınlatabilen bilge ve saygın kişilikleri Diyojen gibi gün ışığında mum yakarak arıyoruz. Anafilya çatısı altında birbirinden ilginç, kanıtlar sunarak yol gösteren, deneme türü yazılarıyla Erol Erdoğmuş okurlarının gönlüne girmiş bir bilge; saygı duyduğumuz, örnek bir büyüğümüzdür. Biliriz ki söz uçucudur, yazıysa kalıcı; Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün işaret ettiği gibi, ilim en gerçek yol göstericidir. Erdoğmuş`un bilime dayalı yazıları, seçki kitapları, kuşkusuz nice okurla buluşacak, onlarla konuşacak, yollarını ışıklandıracaktır. Bundan büyük heyecan, mutluluk, hoş bir seda olabilir mi?
- M.Halit Umar / 19 Ekim 2015 – Narlıbahçe/ Kuşadası
2-3 D; Düşünce, Düşünür, Düşündürür... Fransız yazar Paul Valery’ye göre; günün koşullarında yetersizliğini gördüklerini, yeniden düşünülmesi gerektiğine inanarak kendi ürettiği düşüncesini geniş kitlelere ileten ve düşündürmeyi amaçlayan kişidir düşünür... Tespit ettiği problemi ‘acaba nasıl çözebiliriz noktası’ndan hareket eder. Beyin – Zihin ikilisini devreye sokar. Bilinç, Sezgi, ve İdeal ile besler. Soyut ve Somutu harmanlar. Süreç sonunda ortaya çıkan çözümünü, Akıl, Mantık ve Bilim sacayağı üzerindeki potasında karıştırır ve yeni modelini şekillendirir. Erol Erdoğmuş’un fani dünyamızdaki misyonu da bu olmalı! Kitap okuyan, içeriğini algılayan ve üzerinde düşünenler rakamının düşüşe geçtiği; sanal âlem, TV gibi araçların etkisi altında her söylenene hemen inananların arttığı günümüzde zorlu bir misyon... Bu anlamlı eserin yukarıdaki sürecin inşasında değerli bir tuğla olacağı kuşkusuzdur.
- Nusret Özgül, Brüksel – 21 Ekim 2015
3-Erol Erdoğmuş`u Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Merkezi Onur Kurulunda, birlikte üye olarak çalıştığımız sırada tanıdım. Önerim üzerine, Egeli meslektaşım değerli insan Dr. Halit Umar`ın, Rotterdam`da bulunduğu 2003 yılında internette oluşturduğu, 2010 yılına kadar düzenli olarak yayın yapan ve halen internetten ulaşılabilen Anafilya Dergisi sayfalarında kalem arkadaşlığımızı sürdürdük. Daha sonra, aramızdan ayrılarak yitimsizlere katılan Edebiyat Hocamız, öncümüz Ahmet Miskioğlu`nun yönettiği Türkdili toplantılarına devam ettik.
Tanıdığım Erol Erdoğmuş; ilkeli ve çağdaş kalemiyle Mustafa Kemal Atatürk`ümüzün ışığında yazan bir yazar.
- Prof. Dr. Yıldız Tümerdem, Çocuk ve Toplum Hekimi Uzmanı, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi